top of page

Veelgestelde vragen

Hieronder zijn de meest gestelde vragen voor u beantwoord, indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen door te bellen naar: 06-11492011 of een e-mail te sturen naar: info@vanderelststucadoor.nl

  • Wat is het verschil tussen saus- en behangklaar stucen?
    Beide zijn vormen van wandafwerking die als resultaat hebben dat ze gesaust of behangen kunnen worden. Sausklaar: De muur is, nadat deze afgewerkt, is klaar om gesaust te worden. De wand is egaal, vlak en vrij van oneffenheden. Behangklaar: Deze afwerking is iets minder vlak dan wanneer het sausklaar wordt afgeleverd. Wanneer de wanden behangklaar zijn houdt dit in dat deze geschikt zijn om over heen te behangen en niet om over heen te schilderen. Sausklaar is vaak iets duurder dan behangklaar stucen omdat het door de stucadoor spiegelglad wordt gemaakt en dat kost meer tijd.
  • Waarom niet zelf stucen?
    Stucen kunt u het beste overlaten aan een erkend vakman. Waarom dat zo is leggen wij hieronder voor u uit: Zelf aan de slag gaan als stucadoor is uiteraard voordeliger dan wanneer u het uitbesteedt. Het is echter zo dat dit vaak resulteert in het alom bekende ‘goedkoop is duurkoop’. Geen of gebrekkige ervaring zorgt meestal voor een eindresultaat dat niet overeenkomt met de verwachtingen. Een stucadoor heeft jarenlange ervaring en kennis. Dankzij die ervaring en kennis werkt de stucadoor snel en efficiënt. Snel en efficiënt werken zorgt ervoor dat het gelijkmatig opdroogt en zo min mogelijk ongelijkheden vertoont. Het kan fysiek zwaar werk zijn. Een stucadoor is dit gewend en calculeert dit in. Een stucadoor is een vakman die kwaliteit aflevert. Stucwerk wordt bij ons altijd met de hand aangebracht. Dit betekent dat er menselijke fouten gemaakt kunnen worden. Als u een erkende professionele stucadoor inschakelt heeft u altijd garantie op het afgeleverde werk. Voor meer informatie hierover kunt u op de website verder lezen over de garantieregeling.
  • Welk stucwerk is waterdicht?
    Waterdicht stucwerk is bij uitstek geschikt voor uw badkamer, keuken en zelfs buitenshuis. Wij onderscheiden vijf waterbestendige soorten stucwerk die op dit moment het vaakst toegepast worden: Tadelakt Luxueus en traditioneel Marokkaans stucwerk. Tadelakt zorgt voor een authentieke en warme uitstraling. Beton Ciré Het is slijtvast, hygiënisch en duurzaam. Beton Ciré wordt daarom steeds vaker gebruikt in keukens en badkamers. Terrastone Schimmelwerend, natuurlijk en verkrijgbaar in meer dan 40 kleuren. Microcement en Microbeton Dit zijn twee ontzettend harde en slijtvaste soorten stucwerk. Dankzij de hoge krasbestendigheid zijn ze zelfs toepasbaar op de vloer.
  • Hoe lang moet stucwerk drogen?
    Stucwerk moet goed kunnen drogen om het beoogde resultaat te realiseren. Stucwerk moet voldoende kunnen drogen. Als hier niet aan voldaan wordt loopt u het risico op scheuren en andere onvolmaaktheden. Als er nog ‘donkere’ plekken zichtbaar zijn betekent dit dat het daar nog vochtig is. Over het algemeen geldt dat per 1mm aangebrachte stuc, één dag drogen voldoende is. De tijdsduur van het drogen is afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en de dikte van het aangebrachte stucwerk.
  • Is het nodig om de oude laag stucwerk van muren te verwijderen of kan je er gewoon overheen stucen?
    Stucwerk kan lelijk worden als er te veel lagen over elkaar zijn aangebracht. Dan is het een optie om het oude stucwerk te verwijderen. Dit zal altijd in overleg met de stucadoor gebeuren. Vaak is een reparatie dan al voldoende.
  • Wat is een sierpleister?
    Het woord sierpleister is een verzamelnaam voor een aantal verschillende bewerkingen, die als doel hebben de muren en plafond te voorzien van een structuur. Glad of met een korrel. Enkele voorbeelden van sierpleister zijn: Spachtelputz Granol Rustiekputz Tadelakt Beton Ciré
  • Ik heb een nieuwbouwwoning gekocht moet ik me zorgen maken om scheuren in het stucwerk van de wanden of plafonds?
    Bij het laten stucen van een nieuwbouwwoning kan er altijd wat scheurvorming in de wanden of plafonds optreden. U hoeft zich hier echter geen zorgen om te maken. Als u voor een gladde afwerking kiest zijn de scheurtjes makkelijk te herstellen en zal u er niets meer van terug zien
  • Is renovliesbehang beter dan stucen?
    Renovlies aanbrengen is natuurlijk nooit zo mooi als het stucen van de wanden in een nieuwbouwwoning. Bij renovlies zal u altijd de naden blijven zien en bij eventuele scheurvorming zal het loslaten. Bij loslaten van het renovliesbehang kan dit niet meer hersteld worden.
  • Hoe vraag ik een offerte aan voor het stucen van mijn woning?
    Een offerte aanvragen voor het stucen van uw woning is geheel vrijblijvend. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar: info@vanderelststucadoor.nl, of telefonisch contact opnemen via: 06-11492011 of het contactformulier op onze website invullen.
  • Kan er gestuct worden met kleur?
    Als u kiest voor stucwerk zoals gladpleisterwerk kan er geen kleur aan toegepast worden. Spachtelputz en sierpleisters hebben deze mogelijkheden wel.
  • Kan je stucen in de badkamer?
    Stucen kan prima in de badkamer. Echter is cementgebonden stucwerk aanbevolen in natte ruimtes. Als er met gips gestuct wordt dan zal de douchehoek moeten worden voorzien van tegelwerk.
bottom of page