Stucco

Decoratieve wandafwerkingen winnen steeds meerterrein. De Stucco afwerking geeft de wanden een zachte uitstraling waardoor ze van fluweel lijken. Of het nu gaat om representatieve ruimtes als een ontvangsthal, kantoor, vergadercentrum of een wand in een woning. Stucco zorgt voor een rustige sfeervolle uitstraling.

De voordelen van stucco

Stucco verovert veel woonkamers, badkamers en zakelijke ruimtes vanwege haar vele voordelen. We zetten er een aantal op een rijtje:

  • het is zeer stijlvol

  • het is snel aan te brengen

  • het is in meerdere stijlen verkrijgbaar

  • het is in meerdere kleuren verkrijgbaar (70 verschillende kleuren)

  • het is naadloos

Kan Stucco op elke ondergrond?

Nee. Stucco is toepasbaar op gipsgebonden gladde ondergronden. In de praktijk komt dit neer op gestukadoorde ondergronden. In veel situaties wordt gewerkt met een gipsgebonden afwerking. Daarom is Stucco wel vaak toepasbaar.

Kan ik Stucco toepassen in een keuken?

Ja dat kan. Stucco kan ook achter een fornuis bijvoorbeeld. Het kan goed tegen temperatuurverschillen. Let op: ook hier weer de kans van vervuiling dus kies al dan niet voor een seal-afwerking.

Is Stucco afneembaar? Als ik knoei. Kan ik het schoonmaken?

Ja dat kan, maar dan moet u de afwerking wel voorzien van een sealing. Doet u dit niet, dan zal vervuiling snel in de afwerking trekken, en kunnen vlekken niet meer verwijderd worden. Een sealing is een laag die de pleisterafwerking afsluit. We brengen een flinterdun plastic laagje aan over bijvoorbeeld de Stucco afwerking. Daardoor is de afwerking wel af te nemen omdat de vervuiling niet in de ondergrond dringt en gaat de afwerking iets glimmen.

Is een sealing op Stucco duurder?

Ja. Het is een extra optie. Het is niet bij alle toepassingen nodig. En de kosten zijn niet heel hoog. Maar het biedt wel heel veel voordelen. Daarnaast is het soms niet nodig om de hele wand van een sealing te voorzien.

Is er iets om vlekken uit een Stucco laag te verwijderen?

Nee. Er is niet iets om de vlekken te verwijderen. Vlekken die in de grondlaag getrokken zijn, krijg je er niet meer uit. Daarom wordt geadviseerd met een sealing te werken op plekken waar de kans op vlekken groot is. 

Uit welke kleuren kan ik kiezen?

De Stucco Mat is in 52 bijzondere kleurenleverbaar. Van lichte pasteltinten, vrolijke kleurennaar de warme aardetinten. Hoe donkerder de kleurhoe groter de dieptewerking en levendiger het schaduweffect wordt.