Microcement 

Microbeton & microcement zijn krasbestendige en milieubewuste afwerkingen. Vanwege de hoge slijtvastheid en hardheid kent microcement vele toepassingen.

De voordelen van Microcement

Microbeton en microcement vinden hun oorsprong in Argentinië. Tegenwoordig worden deze afwerkingen overal ter wereld toegepast. Ze zijn zeer sterk, waterdicht en hygiënisch. Dankzij die eigenschappen worden ze vaak toegepast bij zowel particulieren als bedrijven en praktijken. Microbeton en microcement zijn te gebruiken voor een luxe, strakke look maar ook voor een warme en levendige uitstraling.

  • Aan te brengen op praktisch iedere ondergrond

  • Hoge krasbestendigheid

  • Waterdicht

  • Duurzaam

  • Weinig milieubelastend

  • Mogelijkheid om patronen aan te brengen (alleen met microbeton)

Kan microcement op elke ondergrond?

Microcement heeft een fijne korrelgrootte en daardoor een hoge krasbestendigheid. Microcement heeft een dikte van ongeveer 1mm tot 2mm. Het kan op bijna iedere stevige ondergrond aangebracht worden. Op bijvoorbeeld bestaand stucwerk, hout, beton, metaal of tegels. Het is zowel binnen als buiten te gebruiken en is dan ook uiterst geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer. Bijkomend voordeel voor in de badkamer is dat microcement vanwege de naadloze afwerking zeer hygiënisch is.

Waar kunt u microcement laten aanbrengen?

Omdat dit materiaal een vrij harde eigenschap heeft en waterdicht is door de aangebrachte coating kunt u het voor meerdere doeleindes toepassen. Denk hierbij aan:

  • Badkamer of douche in plaats van tegels

  • Aanrecht en keukenblad

  • Trap

  • Zwembad

Betegelen van de vloer en de muren in uw badkamer of douche is dus eigenlijk overbodig geworden. Mocht u de oude badkamertegels willen verwijderen laat dan eerst een stucadoor bepalen of er misschien wel over de oude tegels heen gestuct kan worden. Dit scheelt een hoop tijd en u bespaart op uw budget.

Kies voor een naadloze afwerking met een prachtig effect waar u jaren lang plezier van heeft.

Waterdichte stucwerk

Eindelijk is er dan iets op de markt verschenen dat echt tegen water kan! Of dit nu op een buitenterras is of stucwerk in een badkamer of douche. Het product wordt Microbeton of Microcement genoemd is een 2 componenten product wat in 2 tot 4 lagen gesmeerd moet worden. Dit kan in een kleur naar keuze en geeft een geweldige natuurlijke uitstraling op u wanden of vloeren. Dit waterdichte stucwerk is bedoeld voor een naadloos en duurzaam afwerken van vloeren en wanden voor zowel binnen als buiten toepassing.

Microcement en renovatie

Het renoveren van bijvoorbeeld uw keuken of badkamer is doorgaans een dure aangelegenheid. Er moet gesloopt, opgeruimd en verbouwd worden; al met al een intensief karwei. Het voordeel van microcement en microbeton is dat u op eenvoudige wijze de keuken of badkamer in een nieuw jasje kunt steken. Het kan vaak direct op uw oude tegels en aanrechtblad aangebracht worden zodat er geen sloopwerk aan te pas komt. Binnen een paar dagen heeft u een hygiënische, slijtvaste en duurzame afwerking in huis.

Microcement en home make over

Er is ontzettend veel keuze in kleuren. U kunt op deze manier op eenvoudige wijze een uitstraling kiezen die bij u en uw huis past. Een nieuwe look is in een handomdraai gecreëerd door middel van dit praktische en multifunctionele stucwerk. Omdat het ook mogelijk is om de vloer er bij te betrekken kunt u verschillende ruimtes in elkaar laten overlopen. Om de efficiëntie te vergroten van de stucadoor kunt u er voor kiezen om alles in één keer te doen. Zo bespaart u op voorrijkosten en materiaalkosten.

Uit welke kleuren kan ik kiezen?

De microcement is in ruim 40  kleuren leverbaar. 

Meer waterbestendig stucwerk

Voor andere soorten waterbestendig stucwerk kunt u elders op onze website terecht. Lees bijvoorbeeld meer over: Beton Ciré

Prijzen microcement

De prijzen van microbeton of microcement zijn niet te vergelijken met die van normaal stucwerk.

Zo is de inkoop van dit speciale materiaal erg duur en is het erg arbeidsintensief. Wat een groot voordeel is is dat u er echt van uit kan gaan dat dit product waterdicht is. De andere producten op de markt hebben dit voordeel niet, zoals bijvoorbeeld glad stucwerk. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een prijsindicatie bij u thuis.