top of page

Sierpleister

Gevelisolatie aan de buitenkant geeft veel comfort

Je huis verliest veel minder warmte als deze is voorzien van gevelisolatie.

Bij gevelisolatie zit er als het ware een lekkere jas omheen, waardoor de warmte binnen blijft. Buitengevelisolatie is duurder dan spouwmuurisolatie, maar heeft belangrijke voordelen.

Je kan een veel dikkere laag isolatie aanbrengen, en je buitenmuren zijn weer zo goed als nieuw.

Betere energielabel door gevelisolatie

Sinds 1 januari 2015 is elke woningverhuurder en –verkoper verplicht om een energielabel te kunnen tonen. Middels dit energielabel wordt aangegeven hoe energiezuinig het pand is. Om de verkoopwaarde te doen stijgen is het zaak om een zo hoog mogelijk label te krijgen. Een verbeterde isolatiewaarde van uw huis kunt u onder andere bereiken door de gevel te isoleren. Een gevelisolatie kost relatief veel geld, en zal enige verbouwtijd vergen. U verdient deze kosten op de lange termijn echter gemakkelijk terug, doordat u jaarlijks maximaal kunt besparen op de energiekosten. Wat levert het u op? Door het laten isoleren van de gevel blijft de warmte beter binnen, daarnaast levert het u een flinke besparing op wat betreft de stookkosten omdat de verwarming flink omlaag kan. Zo kunt u voor bijvoorbeeld bij spouwmuurisolatie waar u gemiddeld €1800 voor betaalt, jaarlijks wel 750m3 aan gas en €500 euro op de stookkosten besparen. Dit betekent dat u de investering binnen minder dan 4 jaar heeft terugverdiend. Naast deze voordelen voorkomt gevelisolatie ook oververhitting door een brandende zon in de zomer en brengt een isolering van de gevel nog andere voordelen met zich mee, zoals een betere geluidsisolatie.

Bent u benieuwd naar de prijzen voor een gebruikte isolatietechniek? Door het contactformulier in te vullen ontvangt u een vrijblijvende offerte.

De voordelen van gevelisolatie

Wie een gevel laat isoleren, zal van vele voordelen profiteren. Het grootste voordeel is natuurlijk de verbeterde isolatiewaarde en daarmee de besparing op de stookkosten. Een ander positief punt is dat dankzij de gevelisolatie de verkoopwaarde van het pand tevens omhoog gaat. Tot slot zorgt een goed geïsoleerde muur ervoor dat condensvorming wordt voorkomen. Geen condens heeft een aantal voordelen van zichzelf; de grootste is dat er hierdoor minder kans is op schimmel, houtrot en andere vochtproblemen. Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag of er dan ook nadelen aan de gevelisolatie zijn. Die zijn er niet, behalve dat het initieel een grote investering nodig is.

  • U bespaart jaarlijks flink op uw energierekening

  • U voorkomt ernstige schimmelproblemen

  • Dankzij gevelisolatie verhoogt uw woongenot en creëert u een gezonde leefomgeving

  • U verhoogt tevens de waarde van het pand, wat gunstig is als u het huis in de toekomst gaat verkopen

bottom of page