top of page
LOGO_vanderElst_stucadoor&afbouwspeciali

Glad stucwerk (pleisterwerk) in Amsterdam

Mooi glad stucwerk kan het huis compleet veranderen in Amsterdam. Als de wanden en plafonds glad gestuukt zijn dan lijkt het dat de ruimte veel groter is geworden dan voorheen. Wat ook een belangrijke rol is is dat gladde muren en plafonds ook nog eens brandvertragend werken. 

Glad stucwerk in Amsterdam

Het aanbrengen van glad stucwerk in Amsterdam wordt met de hand gedaan. Wij zorgen ervoor dat de muur en/of plafond zo strak als mogelijk wordt afgewerkt met glad stucwerk. Doordat het puur op vakwerk aankomt, is het belangrijk om de stucadoor te selecteren op mogelijk eerder werk van glad stucwerk. Het eindresultaat van een gladde afwerking komt dus voornamelijk door het toepassen van de juiste techniek. Zo wordt glad stucwerk ook wel pleisterwerk genoemd.

Bij de keuze tussen stucwerk zijn er als beginsel twee keuzes. Namelijk kiezen voor glad stucwerk of voor een structuur. Hierbij is niet enkel het uiterlijk verschillend, ook hebben ze andere prijskaartjes. 

De voordelen van glad stucwerk (pleisterwerk)

  • Meer ruimte en tijdloos

  • Geen stof op de wanden

  • Makkelijk herstelbaar

  • Altijd overschilderbaar

  • Waardevermeerdering woning

  • Een ondergrond voor behang en schilderwerk

Hygiëne

Dit geldt eigenlijk voor alle kamers in het huis, maar voornamelijk voor de keuken en de badkamer. Op het moment dat er namelijk wordt gewerkt met een structuur in de woonkamer of met tegels in de badkamer/keuken, dan kan hier vuil achter blijven hangen bij glad stucwerk is dit niet het geval. Elk gaatje is de ideale plek om als bacterie te nestelen. Zo ontstaat er in een badkamer ook schimmel. Wanneer de muur glad is afgewerkt door glad stucwerk, dan gaat dit onmogelijk zijn. Het is in die zin veel makkelijker schoon te houden.
 

Makkelijk herstellen van glad stucwerk

Het kan zomaar voorkomen dat het stucwerk beschadigd word. Omdat het ook heel lang mee gaat word deze kans alleen maar groter. Zo is het niet gek dat er binnen 10 jaar een keer tegen aan gestoten wordt met een scherp object. Voordat je het weet liggen er stukken uit de muur. Dit zal zeker hersteld moeten worden om ergere schade te voorkomen. Het herstellen van een structuur is lastig en het grote nadeel is dat dit altijd te zien blijft.

Een herstel doorvoeren bij een gladde muren met glad stucwerk is veel makkelijker. Het kan vrij snel worden gedaan zonder dat je ooit nog ziet dat het beschadigd is geweest. Afhankelijk van de schade zou je het beter door een stukadoorsbedrijf laten doen in Amsterdam, zelf herstellen kan voor meer schade zorgen.

Strakke uitstraling is modern

Een gladde muur geeft een strak uiterlijk. Door de strakke afwerking en in combinatie met de juiste kleuren, past dit perfect bij een moderne woning in Amsterdam. Om alle oneffenheden weg te werken is het de perfecte oplossing. Hierbij kan er gekozen worden voor een witte afwerking, maar ook voor een donkere kleur. Belangrijk om de meubels hierop af te stemmen en zo 1 geheel te maken van de wanden en het interieur. Zo zijn er genoeg voorbeelden van moderne woonkamers die dit mooi in balans hebben.

Glad stucwerk in de keuken 

Normaal wordt er amper stucwerk gebruikt in de keuken. Door de vele vet spetters en andere viezigheid lijkt dit niet een geschikte oplossing. Het oppervlak moet makkelijk schoon te maken zijn en met de standaard stucmateriaal is dit niet het geval, er zullen vlekken te zien blijven. Enkel is hier een speciale coating voor op de markt. Door het stucwerk met deze coating te behandelen, is het heel eenvoudig schoon te maken. Het water en viezigheid glijden er zo weer vanaf. Het is dus zeker waterbestendig. Met behulp van een simpel doekje is de wand goed schoon te houden.

bottom of page